Adriean Videanu a renuntat, ieri, la functia de ministru, in locul sau fiind numit senatorul PDL Ion Ariton.

"Astazi cred ca era de obligatia mea sa pun la dispozitia premierului mandatul meu si de a participa la credibilizarea actului guvernamental. Guvernul are deficit de incredere si credibilitate, dar nu unul de performanta", a afirmat Videanu, citat de Mediafax.

El a adaugat ca la nivelul PDL isi doreste sa "recoaguleze" echipele de specialisti si comisiile economice, pentru a evalua un program de relansare a patidului si a activitatii Guvernului.

"Imi doresc sa recoagulez echipa de specialisti la nivelul PDL si comisiile, in principal cele economice, care sa evalueze un program de relansare a partidului si a Guvernului. (…) Imi doresc refacerea increderii din perspectiva PDL, pentru ca nu am vazut niciun fel de alternativa. Nu am vazut niciun fel de solutie de la partidele de opozitie, unii au postat solutii, le-au retras imediat, dand dovada subtirimii acestor solutii", a spus Videanu.

Amintind de realizarile sale in fruntea Ministerului Economiei, Videanu a precizat ca energia  si industria au dus la stabilitate economica in 2009 si 2010 si au fost singurele domenii cu crestere economica.