Boom-ul provocat de cresterea consumului este insustenabil si risca sa duca la ajustari dureroase in viitor, a explicat oficialul, confirmat miercuri in functie de Parlament.

El intentioneaza sa asigure o cooperare aprofundata cu Guvernul, pentru a asigura stabilitatea macroeconomica.

Nu ne putem uita la rata actuala de crestere economica fara sa ne intrebam ce riscuri avem in fata”, a spus Nicolaescu in interviul acordat inainte de votul parlamentarilor.

S-a intamplat prea des ca politica fiscala sa mearga intr-o directie, iar politica monetara in alta. Nu cred ca este bine pentru tara”, a adaugat el.

„Economia Romaniei a crescut semnificativ dupa un val de reduceri de taxe si de cresteri salariale pentru bugetari. Insa acest fenomen se dovedeste o durere de cap pentru banca centrala, care tocmai a scos natiunea est-europeana dintr-un record de deflatie”, scrie Bloomberg, precizand ca UE a avertizat tara ca aceste masuri ar putea impinge deficitul bugetar peste limitele blocului comunitar.

PIB-ul Romaniei a crescut cu 5,7% in primul trimestru al acestui an, fata de cel precedent.

Deputatii si senatorii reuniti miercuri, in sedinta plenului comun, l-au validat, cu voturi 275 „pentru” si 39 „impotriva”, pe deputatul PNL Eugen Nicolaescu in functia de membru al Consiliului de Administratie si viceguvernator al Bancii Nationale a Romaniei (BNR).

Eugen Nicolaescu a fost singurul candidat pentru functia de membru al CA si viceguvernator al BNR.

Pe 15 mai, Comisiile de Buget-Finante reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor au avizat luni, cu 31 de voturi pentru si 3 impotriva, numirea deputatului PNL Eugen Nicolaescu pentru functia de viceguvernator al BNR. PSD a renuntat la postul de viceguvernator BNR, ramas vacant in urma demisiei lui Bogdan Olteanu, si l-a cedat PNL, au declarat recent, pentru News.ro, surse din conducerea PSD.

Desi postul era vacant din august 2016, Parlamentul nu a facut o noua numire, subiectul fiind luat in discutie abia dupa alegerile din decembrie anul trecut.Postul de viceguvernator al BNR a ramas vacant dupa ce Bogdan Olteanu si-a depus, in august 2016, demisia din functie.

In 18 octombrie 2016, DNA l-a trimis in judecata pe Bogdan Olteanu pentru trafic de influenta, fiind acuzat ca in 2008, cand era presedinte al Camerei Deputatilor, a primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vintu un milion de euro si sprijin electoral constand in servicii de marketing si consultanta, in schimbul interventiilor la primul-ministrul de la acea data, Calin Popescu Tariceanu, pentru numirea lui Liviu Mihaiu in functia de guvernator al Deltei Dunarii.

Nicolaescu, un fost parlamentar PNL in varsta de 61 de ani, va participa la prima sa reuniune de politica monetara pe 3 iulie.