In timp ce Dinu Patriciu isi vedea de treaba la biroul sau din cartierul Primaverii, la resedinta sa de la Silistea Snagovului era agitatie. Fiica omul de afaceri s-a trezit cu un executor judecatoresc la poarta.

Dinu Patriciu are probleme nu doar cu sotia, care ii pretinde jumatate din averea estimata la 2,3 miliarde de euro, ci si cu fosti parteneri de afaceri. Peter Imre a fost ani la rand unul dintre oamenii de incredere din preajma lui Patriciu, insa la un moment dat, intre ei s-a produs o ruptura. Ginerele sefului SIE sustine ca miliardarul ii datoreaza 80.000 de euro, in contul unui pretins bilet la ordin neachitat pana astazi.

Este si motivul pentru care Peter Imre a cerut si chiar i s-a incuviintat la Judecatoria Buftea sa-si execute silit fostul sef si amic, in orice forma posibila: de la executarea conturilor bancare, pana la executarea bunurilor si chiar a proprietatilor de valoare. In replica, Dinu Patriciu spune ca nu este preocupat de maruntisuri si ca prefera sa se ocupe de lucrurile frumoase.

Executorul are o incuviintare a executarii silite, insa nu e de ajuns sa intre pe proprietatea miliardarului. Acesta trebuie sa obtina si o autorizatie de intrare in incaperi. Abia apoi poate apela la politie sa intre cu forta.

Numele lui Dinu Patriciu apare in zeci de dosare. De departe, cel mai spectaculos este cel in care compania DP Holding, fosta Rompetrol, condusa de un alt apropiat al lui Patriciu, incearca sa-l execute silit pentru cateva zeci de milioane de euro.