Pana la numirea unui nou director general, postul de director general va fi suplinit de Alin Barbu, director general adjunct la BVB.

"In cadrul sedintei lunare de analiza a activitatii managementului, Consiliul Bursei a hotarat incetarea contractului de mandat al domnului Valentin Ionescu (...) Hotararea Consiliului Bursei s-a bazat pe urmatoarele considerente: Nu a indeplinit si nu sunt motive care sa incredinteze Consiliul Bursei ca va indeplini angajamenele de performanta asumate la preluarea postului, tinta principala contractuala fiind indeplinita in proportie de 10% (...) Nu a alocat timp pentru coordonarea resurselor BVB in vederea atingerii tintelor planificate carora le-a acordat o importanta redusa, iar ca urmare a implicarii insuficiente, riscurile operationale au crescut nejustificat (oferta Petrom, nesupracegherea intermediarilor implicati in operatiunile cu unele dintre produsele structurate)", se arata intr-un comunicat al BVB.

Decizia Consiliului de Administratie survine sanctionarii lui Ionescu cu avertisment in luna august de administratori.

Administratorii Bursei mentioneaza ca in luna septembrie, cand au decis prelungirea mandatului lui Ionescu cu maximum sase luni i-au solicitat acestuia un plan de redresare rapida, insa acesta a fost intocmit "neconcludent si nu a convins Consiliul Bursei", potrivit comunicatului.

Presedintele CA al Bursei, Stere Farmache, a afirmat ca Ionescu va primi plati compensatori, insa a refuzat sa spuna care este valoarea acestora.

"Sunt confidentiale. Tot ce pot spune este ca este vorba de niste sume rezonabile", a afirmat Farmache.

Potrivit acestuia, Consiliul de Administratie nu va cauta, deocamdata, un nou director general, ci va astepta derularea AGA in care actionarii vor discuta revocarea actualilor administratori.

"Executivul actual are capabilitatile necesare pentru a continua activitatea Bursei. Cel mai probabil vom astepta AGA si in functie de decizia actionarilor, fie vom cauta o persoana pentru aceasta functie (de director general -n.r.), fie viitorul Consiliu se va ocupa de aceasta sarcina", a spus Farmache.

Ionescu a fost numit director general al BVB in august 2010 si a preluat functia o luna mai tarziu de la Anca Dumitru, care in prezent este director general adjunct al Bursei.

Valentin Ionescu are 39 ani si experienta atat pe piata de capital din Romania, cat si pe bursele din Praga si Viena. Anterior activitatii de la BVB, el a lucrat la mai multe banci de investitii si companii de brokeraj, precum Euroinvest Bank AG Viena si Wood & Company Financial Services a.s.