Avocatul angajat de PSD in acest caz al votarii legii pensiilor este de parere ca cea mai grava pedeapsa pe care o risca cei doi parlamentari PDL este de 15 ani de inchisoare.

Plenul Camerei a respins astazi cererea opozitiei privind infiintarea comisiei parlamentare de ancheta in legatura cu modul in care a fost dat votul la legea pensiilor in sedinta condusa de Roberta Anastase.

PSD a anuntat insa ca va depune o noua plangere penala impotriva presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, acuzand faptul ca s-a votat, in plen, cu cartela acesteia, desi democrat-liberala nu se afla in sala.

Anuntul a fost facut de purtatorul de cuvant al PSD, Radu Moldovan, care a mentionat ca social-democratii vor depune la Parchet inclusiv lista cu votul electronic de marti, inregistrat la sectiunea "vot final", unde apare ca Roberta Anastase a votat.

La adoptarea legii, opozitia a acuzat-o pe Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, de frauda, in conditiile in care legea a trecut cu mult mai multe voturi decat persoane prezente in sala. Plenul Camerei a respins, ulterior, propunerea de reluare a votului pe lege.

PNL, pe de alta parte, a depus, astazi, o sesizare la Curtea Constitutionala, cerand magistratilor sa declare neconstitutionala legea pensiilor. O decizie de la CCR este asteptata saptamana aceasta.