Demisia lui Doros a fost publicata in Monitorul Oficial, actul fiind semnat de premierul Sorin Grindeanu.

Seful Executivului l-a numit, vineri, in locul lui Doros pe Bogdan Nicolae Stan, care indeplineste, temporar, functia de Director General Adjunct in cadrul Directiei Generale Monitorizare, Control si Antifrauda din CNAS. Anterior, Bogdan Nicolae Stan la ANAF Ilfov.

"Am anuntat ca vreau sa plec inca dinainte de alegeri si am ramas pana a venit un inlocuitor, ca sa nu ramana locul gol, pentru ca ANAF este o institutie importanta care are nevoie de continuitate. Inlocuitorul vine astazi (vineri-n.r.)", a declarat Doros pentru Agerpres.

Pe de alta parte, Doros a declarat ca demisia nu are nicio legatura cu solicitarea actualului executiv de eliminare a formularului 088, privind inregistrarea firmelor in scop de TVA.

"Acestea (eliminarea 088-n.r.) sunt lucruri care au legatura cu programul de guvernare. Fie ca le fac eu sau viitorul presedinte al ANAF, este acelasi lucru. Nu am decis sa imi dau demisia pentru ca nu vreau sa umblu la 088", a mai spus Doros.

Pe de alta parte, el sustine ca eliminarea formularului va fi insotita de alte parghii care sa limiteze intrarea firmelor fantoma in sistem.

"088 a fost perceput in piata ca o sarcina administrativa foarte grea. El a fost simplificat si a fost usurata sarcina administrativa in timpul anului trecut. Acum se doreste eliminarea lui totala si sunt convins ca, daca se elimina formularul, se vor gasi parghiile necesare de care are nevoie ANAF sa stavileasca intrarea in sistem a formelor fantoma", a precizat fostul presedinte al ANAF.

Ministrul Finantelor, Viorel Stefan, a declarat, joi, ca formularul 088, de inregistrare in scop de TVA, va fi eliminat prin Ordin al presedintelui ANAF care va fi publicat vineri in Monitorul Oficial.

"In legatura cu 088, e o discutie care de cel putin doi ani de zile tine agenda publica. Suntem in faza finala de evaluare a impactului privind eliminarea imediata a acestui formular. Credem ca in cursul zilei de maine ordinul presedintelui ANAF va fi la Monitorul Oficial", a afirmat Stefan, la inceputul sedintei de Guvern.

Dragos Doros a sustinut, pe parcursul mandatului, ca este necesara simplificarea formularului, dar a subliniat si necesitatea mentinerii acestuia.

"Ideea care exista in spatele acestui formular va continua. El trebuie sa existe, este un filtru pentru intrarea in sistemul de TVA pe care toate statele din UE il au si o sa-l avem si noi in continuare. Singura preocupare pe care o avem este sa usuram sarcina administrativa de completare a lui", a declarat Doros in cadrul discutiilor pe margine acestui document.

In ceea ce priveste incasarile ANAF, Doros a declarat vineri, la Digi 24, ca "cifrele sunt ok". "O sa dam un comunicat azi cu incasarile pe care le-a avut ANAF. Noi ne-am facut planul. O sa le vedeti, cifrele sunt ok", a spus Doros.

Joi, ministrul Finantelor, Viorel Stefan, a declarat, la inceputul sedintei de Guvern, ca exista un proces de evaluare a performantei conducerii actuale a Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), urmand sa fie luate masuri "in consecinta".