George Soros si Tamiko Bolton, care s-au cunoscut in primavara anului 2008, si-au anuntat logodna in mod oficial la o petrecere organizata la resedinta de vacanta pe care celebrul om de afaceri o detine in regiunea Southampton din statul New York, la care au participat cativa prieteni apropiati si membri ai celor doua familii.

Soros a cerut-o in casatorie pe iubita sa, in varsta de 40 de ani, cu cateva saptamani in urma, in timpul unei vacante petrecute in Hamptons, zona frecventata de bogatasii newyorkezi.

Tamiko Bolton, care a infiintat in trecut o companie online specializata in comertul de suplimente alimentare, se ocupa in prezent de un centru de yoga ale carui cursuri se tin pe internet. Ea are un masterat in afaceri obtinut la Universitatea Miami.

Inelul de logodna pe care miliardarul american l-a oferit iubitei sale este din aur roz si are un diamant incastrat intr-un cadru din platina.

Aceasta va fi cea de-a treia casatorie pentru George Soros si a doua pentru Bolton, care a fost casatorita pentru o scurta perioada in anii 1990. George Soros are cinci copii din precedentele mariaje.

George Soros a devenit bogat si celebru in 1992, in urma unei tranzactii istorice, prin care a facut un profit de un miliard opt sute de milioane de dolari, mizand la bursa pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autoritatile britanice au fost nevoite sa scoata lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene.

In 1993, George Soros a infiintat Fundatia pentru o Societate Deschisa, numita si Fundatia Soros. Potrivit revistei Forbes, averea sa era estimata in martie 2012 la peste 20 de miliarde de dolari.