"Din discutiile pe care le-am avut cu domnul guvernator am inteles ca nu sunt motive de ingrijorare pentru economia Romaniei si pentru finantele romanesti", a spus Iohannis, in debutul consultarilor de la Cotroceni cu premierul Ciolos, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, si liderii partidelor politice.

Seful statului a afirmat, totodata, ca din discutiile avute cu liderii politici concluzia este ca Romania sa continue pe calea europeana.

"Am inteles ca toata lumea este perfect de acord ca Romania sa continue calea europeana", a mentionat Iohannis.

La consultarile de vineri de la Palatul Cotroceni participa premierul Dacian Ciolos, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, copresedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, presedintele PSD, Liviu Dragnea, liderul UNPR, Valeriu Steriu, copresedintele ALDE, Daniel Constantin.

Numaratoarea finala a voturilor de la referendumul de joi din Marea Britanie confirma ca cei mai multi britanici au optat pentru Brexit, adica iesirea ţarii lor din Uniunea Europeana.

Conform rezultatelor definitive, 51,9% dintre alegatori au votat in favoarea Brexit-ului. Rata de participare la vot a fost de 72,2%.