Parata Olguta Vasilescu a facut o serie de afirmatii mincinoase si denigratoare cu privire la o presupusa legatura a subsemnatei cu arestarea primarului Craiovei. Efectul preconizat de parata prin lansarea unor acuzatii de o asemenea gravitate este usor de intuit: cele mai multe mijloace de informare – atat scrise, cat si audio-vizuale au preluat afirmatiile incriminatoare. Asa cum rezulta din chiar continutul afirmatiilor paratei, aceasta nu isi poate proba afirmatiile”, sustine Elena Udrea in cererea de chemare in judecata, inregistrata astazi la Judecatoria sectorului 5.

Udrea a decis, totodata, sa sprijine infiintarea unei fundatii “care sa militeze pentru independenta editoriala a jurnalistilor în raport cu patronii trusturilor de presa si pentru profesionalism în mass-media din Romania”.

Suma de 100.000 de lei, ceruta drept despagubire de la Olguta Vasilescu, va fi donata acestei fundatii.

In replica, Olguta Vasilescu a declarat, pentru Mediafax, ca veni cu "martori surpriza" la procesul care i-a fost intentat de ministrul Elena Udrea, aratand ca aceasta nu stie ca parlamentarii au imunitate pentru declaratiile politice.

Ea a mai spus ca a ramas "stupefiata" de valoarea sumei cerute de Elena Udrea ca daune morale si a apreciat ca ministrul vrea sa “sa cumpere simpatia presei” prin anuntul facut, potrivit caruia va dona suma de 100.000 de lei unei fundatii pentru drepturile jurnalistilor.