Finantele au imprumutat luni 800 milioane lei prin aceeasi emisiune. 

Administratorii datoriei publice au respins joi toate ofertele primite de la bancile comerciale pentru obligatiuni cu scadenta reziduala de sapte ani si jumatate, respectiv in iunie 2021, din cauza randamentelor considerate prea ridicate, motiv pentru care au reprogramat si licitatia de la inceputul saptamanii trecute. 

Potrivit comunicatului transmis atunci, MFP a asigurat deja o buna parte din necesarul de finantare pentru anul 2014, inclusiv prin cele doua emisiuni externe in dolari. 

Finantele au anuntat ca vor sa atraga in luna februarie 4,06 miliarde de lei si 200 milioane euro de pe piata locala prin emisiuni de titluri de stat, luna in care ajung la scadenta titluri de 1 miliard de lei.  Suma pe care MFP vrea sa o imprumute in luna februarie este cu putin peste valoarea indicativa a licitatiilor din luna ianuarie, de 4,03 miliarde lei si 200 milioane euro. 

Tinta pentru luna ianuarie a fost depasita, Trezoreria imprumutand 4,86 miliarde lei si 278,7 milioane euro. La aceste imprumuturi se adauga 2 miliarde dolari, suma atrasa de pe pietele internationale prin doua emisiuni de obligatiuni, cu maturitati de 10 si 30 de ani.