La aceasta licitatie, Trezoreria a primit ordine de subscriere in valoare cumulata de 1,15 miliarde lei.

Analistii ING Bank aratau intr-un raport emis luni dimineata ca cele circa 6 miliarde lei in titluri scadente injectate luni in piata "ar trebui sa aduca o imbunatatire semnificativa la surplusul oricum semnificativ al lichiditatii interbancare", estimand totodata un rezultat pozitiv la licitatia de titluri de stat la sase luni.

Urmatoarea licitatie este planificata pentru lunea viitoare, cand Finantele vor sa atraga 500 milioane de lei prin vanzare de obligatiuni cu scadenta la 5 ani.

Ministerul Finantelor Publice a programat pentru luna octombrie opt emisiuni de titluri de stat in valoare cumulata de 4,75 miliarde lei si, respectiv, de 150 milioane euro.

Finantele vor sa atraga in ultimele trei luni din acest an intre 13 si 15 miliarde lei, aproximativ dublu fata de suma atrasa in perioada iulie - septembrie, de 7,543 miliarde lei. Intre 2,5 si 4 miliarde lei din suma vizata pentru ultimul trimestru din acest an ar urma sa fie vanzarea de certificate de trezorerie, iar diferenta, de 10,5 - 11 miliarde lei, va fi acoperita prin emisiuni de obligatiuni cu maturitati intre 3 si 10 ani.

De la inceputul anului, ministerul a imprumutat de pe piata interna 39,061 miliarde lei, la care se adauga emisiuni in valuta, interne si externe de 3,07 miliarde de euro si 1,5 miliarde de dolari.