Valoarea din prospectul emisiunii a fost de 500 de milioane de euro, dar bancile au subscris mai mult de dublul sumei, respectiv 1,071 miliarde euro.  

Statul nu a mai emis obligatiuni in euro pentru piata interna din august 2014. Atunci, MFP a imprumutat 250 de milioane de euro de la banci pe patru ani si jumatate, la un randament mediu de 2,19% pe an.  

Ministerul a planificat imprumuturi de 5,45 miliarde lei de la bancile comerciale in februarie 2016, din care 5 miliarde de lei prin sapte licitatii de certificate de trezorerie si obligatiuni de stat, iar 450 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitatiilor de obligatiuni.  

In 2016, volumul total al imprumuturilor ce urmeaza a fi lansate de MFP pe piata interna prin emisiuni de titluri de stat este determinat de nivelul previzionat al deficitului bugetar, de 2,8% din PIB (circa 21 miliarde lei), care urmeaza sa fie finantat in proportie de 50% de pe piata interna si 50% de pe cea externa, precum si de nivelul refinantarilor de titluri de stat scadente in 2016 denominate in lei si euro, in suma de circa 38 miliarde lei, din care 31 miliarde lei aferenta emisiunilor denominate in lei si sapte miliarde lei celor denominate in euro.  

De asemenea, MFP are in vedere atragerea de resurse financiare de pe pietele externe intr-un volum de 4,5 miliarde euro.