In ultimii ani, retragerea din activitate a unui angajat a trecut prin mai multe etape. Pentru ca multe slujbe erau obositoare, doar simpla pensionare era o rasplata in sine.

Insa, acum, retragerea unui investitor nu poate fi comparata cu cea a unei persoane din clasa de mijloc, asa ca s-a creat o noua paradigma.

Iata ce putem invata din retragerea miliardarului George Soros.

1. Considera ca vei fi mai sanatos daca te retragi mai tarziu din activitate

Soros va implini 81 de ani in curand si este perfect sanatos dupa 4 decenii de cariera. Iar, fie ca vei crede sau nu, o viata de huzur s-ar putea sa nu iti faca la fel de bine. Un studiu al Universitatii Riverside din California arata ca munca indelungata te ajuta sa ai o viata sanatoasa si echilibrata.

2. Cauta oportunitati folosindu-te de abilitatile si talentele tale

Investitorul, la fel ca multi alti oameni de afaceri, isi permite sa-si organizeze singur programul. Dar, daca lucrezi pentru altcineva, este util sa-ti gasesti o slujba part-time sau chiar o activitate sociala care sa-ti faca placere in timpul liber.

Spre exemplu, daca te implici in actiuni de voluntariat s-ar putea sa nu castigi foarte multi bani, insa, vei castiga din punct de vedere al starii de spirit.

3. Fa-ti un plan despre cum poti sa ajuti tu lumea

Soros spunea recent ca vrea sa se implice in actiuni de caritate in anii care urmeaza. Fie ca esti pasionat de politica sau de filosofie, nu conteaza, ci este important sa te implici in viata comunitatii.

Soros, care va implini in august 81 de ani, urmeaza sa returneze plasamente de sub un miliard de dolari investitorilor mici in fondul sau de investitii de 25,5 miliarde de dolari.

Restul activelor, de 24,4 miliarde de dolari, apartin lui Soros si familiei sale. Dupa retragere, el se va ocupa de averea familiei.

Cum a devenit celebru Soros

In anul 1992 a facut un profit de aproape doua miliarde de dolari, mizand la bursa pe deprecierea lirei sterline. Ulterior, autoritatile britanice au fost nevoite sa scoata lira din mecanismul de schimb valutar al Uniunii Europene.

In 1993, Soros a infiintat fundatia pentru o societate deschisa, numita si Fundatia Soros.

Soros isi exprima frecvent opiniile cu privire la problemele politice, economice si monetare de actualitate, publicand carti si articole de presa, precum si dand interviuri difuzate la radio si TV. Multe dintre predictiile sale s-au dovedit a fi adevarate, de unde si renumele de „profet”.

Citeste si:

Angajatul-surpriza al Trezoreriei americane. Cine este tanarul care a descoperit greseala de 2 trilioane de dolari a S&P

Basescu: "Incepe sa ne para rau ca nu am vandut actiunile Petrom cu 0,33 lei, asteptam vremuri mai bune"