De asemenea, Lazaroiu apreciaza ca membrii Guvernului se uita prea mult la televizor si ca, daca Executivul se ghideaza dupa televiziuni, nu o sa faca niciodata nimic.

Intrebat daca exista intentia de efectuare a unor schimbari in echipa guvernamentala, Lazaroiu raspunde:

"Deocamdata au fost primele trei luni de acomodare. Acum e momentul sa demonstreze vointa politica si sa ia masurile necesare in sectorul bugetar. Daca nu vor fi luate, se pot lua deciziile referitoare la remaniere".

Intrebat cand s-ar putea trage linie, consilierul prezidential prezideaza: "Linia se va trage undeva la toamna".

In ceea ce priveste structura politica a guvernarii, Sebastian Lazaroiu mentioneaza ca aceasta chestiune "a ramas deschisa" din decembrie 2009, cand liberalii au fost chemati la guvernare.

El adauga ca invitatia ramane deschisa, pentru ca "PNL este un partid de centru-dreapta, cu care iti convine sa guvernezi".

Intrebat care este evaluarea Presedintiei privind performanta Guvernului Boc, Sebastian Lazaroiu declara:

"Eu as privi Guvernul Boc chiar incepand cu 2009. Cred ca a reusit sa faca destul de multe lucruri in contextul dat. Anul trecut nu a existat vointa politica pentru a face reforme. Este un paradox in democratie, poti sa ai o majoritate de 70%, dar asta nu inseamna ca ai si mai multa vointa politica. Mai ales daca este si un an electoral si ai partener cu propriile interese in alegeri".