Ilie Nastase, in varsta de 63 de ani, si sotia sa, Amalia, de 34 de ani, s-au cunoscut in 1996 si s-au casatorit civil in 2003 la Paris. Un an mai tarziu isi uneau destinele si religios, tot in capitala Frantei. Cei doi au impreuna doua fetite, dar si numeroase afaceri, motiv pentru care au decis sa fie in continuare "prieteni, parteneri si parinti".

Ilie Nastase a adunat 2.076.761 dolari din turneele de tenis la care a participat: a castigat nu mai putin de 57 de competitii la simplu si 45 la dublu. In plus, a jucat 36 de finale la simplu si 35 de finale la dublu. De mentionat si faptul ca a devenit, in 1977, primul jucator din lume care castiga 1 milion de dolari din premii. Mai multi bani veneau insa din publicitate.

"Pe vremea aceea am castigat foarte multi bani din reclama, pentru ca aveam multe contracte de publicitate. Am avut contract cu Adidas, am avut multe contracte cu Rothmans, cu multe alte companii. Ca sa nu mai spun ca eu am si acum contract cu Adidas, un contract pe care l-am facut în 1973 si se vinde si acum incaltaminte si echipament cu numele meu", declara Ilie Nastase pentru Gandul in urma cu cateva luni.

"Plus ca, nu stiu cata lume stie, dar eu am jucat si cu Nike, un an, intre '71 si '72. Am fost primul jucator de tenis care a jucat cu Nike. Nu stia nimeni atunci ce e Nike. Dar pe vremea aceea era altfel. Adidas a fost prima firma care a avut ideea sa ia un jucator si sa-l imbrace din cap pana in picioare. Pana la ei te imbracai cum puteai, jucai cu ce racheta gaseai, era altfel. Dar ei au venit si au facut chestia asta. Iar eu am fost primul jucator de tenis care a avut contract din asta cu Adidas, iar la fotbal a fost Beckenbauer”, a mai spus Nastase.

Acesti bani Ilie Nastase i-a investit in tot felul de afaceri. De exemplu, in firma Reims Beverage, care se ocupa de importul de sampanie de lux: Veuve Clicquot, Moet&Chadon, Dom Perignon, Le Grande Dame si Krug. Amalia Nastase este si ea pe lista asociatilor companiei. De asemenea, e partener la Avantaj Car Limousine Transport, care se ocupa de transporturi cu taxiuri, dar care si-a intrerupt temporar activitatea.

Nastase a mai fost partener la Sport Media Management, care se ocupa de intermedieri comerciale si la Gravitas International, ce avea ca obiect de activitate intermedierile in comertul cu masini, echipamente industriale, nave si avioane.

Fostul sportiv a investit si in Republica Moldova. In 2007 a cumparat 90% din actiunile McDonald's de peste Prut: a preluat atunci restaurantele din Chisinau, precum si toate investitiile lantului fast-food in Moldova. Acum are in Republica patru restaurante, care au rezistat tinut piept cu brio crizei.

Amalia Nastase are la randul ei propriile afaceri. Una de evenimente si PR, Eventures Concept Solution, iar o alta este Dorocarm, ce are ca obiect de activitate intermedieri in comertul cu textile, confectii din blana, incaltaminte si articole din piele. Amalia a mai fost asociata la doua firme, de comert si de consultanta.