In topul  "suferinta la pompa", Romania se numara printre tarile cu cel mai ridicat cost al benzinei din lume, calculat in functie de puterea de cumparare. In Romania, pretul unui galon de benzina premium este de 5,71 dolari, iar cu venitul mediu zilnic de 24 dolari, tara se situeaza pe locul 11 in ceea ce priveste costul resimtit de cetatean, scriu cei de la Bloomberg. Ponderea veniturilor din salarii pe zi necesare pentru a cumpara un galon de benzina este de 24%. 

In functie de pretul propriu-zis insa, Romania se afla in partea a doua a clasamentului, pe locul 41.

Topul zece dupa pret. Cea mai scumpa benzina se vinde in Norvegia (10,12 dolari pentru circa patru litri), urmata de Turcia, Israel, Hong Kong. Toate aceste state, unde populatia are si venituri ridicate, se situeaza, insa, in a doua jumatate sau pe la mijlocul topului "suferintei la pompa".

Cea mai ieftina benzina o gasiti in Venezuela, unde costa 0,09 dolari pe galon, adica este mai ieftina decat o paine in Romania.

India se afla pe locul 1, insa la durerea resimtita de cetatean atunci cand deschide portofelul la benzinarie.  Salariile medii sunt extrem de scazute, comparativ cu alte tari, iar calitatea vietii este ingreunata si de accesul limitat la electricitate si combustibili.

Clasamentul "suferinta la pompa" este alcatuit in functie de procentajul din venitul mediu zilnic necesar pentru achizitia a circa patru litri de benzina premium.