"Avem promisiuni ca aceste lucruri vor fi realitate. (...) Important e sa avem un buget care tine cont de toate aceste conditionalitati", a spus Iohannis.

Presedintele a anuntat, totodata, ca va promulga legea privind scutirea pensionarilor de la plata CASS si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 lei.

"Dupa analiza pe care am facut-o si dupa discutia pe care am avut-o astazi, am decis sa promulg aceasta lege in zilele urmatoare", a afirmat Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Camera Deputatilor a decis, joi, modificarea Codului fiscal pentru scutirea pensionarilor de la plata contributiei asigurarilor sociale de sanatate si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei. Potrivit articolelor adoptate, venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin deducerea din venitul din pensie a sumei neimpozabile lunare de 2.000 lei. De asemenea, CASS va fi suportata din bugetul de stat.

Iohannis: Nu este vorba de nicio “gaura” in buget

Legat de acuzatiile pe care seful social-democratilor le aduce fostului Guvern, presedintele Klaus Iohannis a declarat ca nu poate fi vorba despre o gaura in buget, asa cum a sustinut Liviu Dragnea, ci de "o suma care nu s-a realizat".

"Am discutat foarte pe scurt aceasta chestiune. Din motive pe care nu le cunosc, s-a vehiculat initial sintagma de gaura la buget, ceea ce nici nu poate fi vorba. E vorba de o suma care nu s-a realizat, pur si simplu, la incasari, din motive pe care vor trebui sa le explice altii, nu eu. Cei care au guvernat. Cert este ca nu a plecat nimeni cu banii acasa", a afirmat seful statului.

Iohannis a precizat ca acest subiect ar trebui lasat in seama celor care "se pricep". "Cred ca este bine sa o luam incet cu aceste anchetari din partea Parlamentului. Cred ca ar fi foarte bine ca cei care ce pricep la aceste chestiuni sa faca o analiza foarte serioasa si sa nu se duca discutia la nivel de contre politice", a subliniat Iohannis.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, duminica, ca se va consulta cu social-democratii pentru a decide o posibila convocare a unei comisii parlamentare de ancheta, avand in vedere ca bugetul pe 2017 are o gaura de 10 sau 14 miliarde de lei.

El a spus ca va constitui o comisie parlamentara de ancheta pentru verificarea deciziilor Ministerului de Finante de la ultima rectificare bugetara. Liderul social-democratilor considera ca cei care trebuie sa dea ''explicatii'' sunt premierul, ministrul de Finante, ministrul Fondurilor Europene, seful ANAF si presedintele Consiliului Fiscal.