Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu, condamnat pentru coruptie la 2 ani si 4 luni de inchisoare, in dosarul Rompetrol, a fost adus vineri la sediul DIICOT. Rosca Stanescu a facut un imprumut de 3 milioane de euro de la BRD, iar procurorii il acuza acum de inselaciune, spalare de bani si constituire de grup infractional organizat.

Jurnalistul nu si-ar fi achitat datoria. Si Adrian Sarbu, arestat intr-un alt dosar de evaziune fiscala, este cercetat alaturi de Rosca Stanescu. Sarbu a luat 4 milioane de euro.

Lista este completata de Elena Udrea. Procurorii verifica in ce conditii fostul ministru al Turismului ar fi obtinut de 3 milioane de la BRD cu intentia de a-si cumpara un teren la marginea Bucurestiului.

Potrivit anchetatorilor, dosarele pentru creditele cerute de oamenii de afaceri ar fi fost aprobate chit ca nu ar fi indeplinit toate cerintele. Reprezentantii BRD nu au dorit sa comenteze pe marginea acestui subiect.

Numele bancii apare si intr-un dosar trimis in instanta acum doi ani, supranumit Dosarul Bancherilor. In el apar oamenii de afaceri Marius Locic si fratii Crestin. 35 de firme au cerut credite uriase la BRD, iar functionarii le-au aprobat cu toate ca in dosare ar fi fost nereguli importante. De asemenea, imprumuturile ar fi fost garantate cu proprietati supraevaluate.