Patronii unei brutarii din Timisoara au castigat bani frumosi facand paine taraneasca pe vatra. Buna, dar cu un pret mai mare: 2 lei.

Acum, pe criza, tot mai putini oameni vin sa cumpere. Pentru a putea rezista, proprietarii vin cu o reteta noua si ieftina: painea facuta la abur, cu mai putina faina, insa pufoasa si umflata ca un cozonac. Numai buna sa pacaleasca foamea si costa doar intre 80 de bani si 1 leu.

La Braila, comerciantii prezinta oficial salamul cu mai putina carne si mai multa grasime. Cu 30% mai ieftin, spun ei.

"Deja unele fabrici produc preparate mai ieftine decat cele de pana acum. Folosim mai multe zgarciuri, mai multe ingrediente ieftine, nu mai bagam atata carne", explica Gheorghe Caruz, presedintele Patronatului Roman al Carnii de Porc.

"Nu e bine! Daca scadem din calitate, mancam mult si prost! Mananc mai putin, dar sa fie bun!", arata suparat un cumparator.

Noile produse vor completa meniul regasit din ce in ce mai des pe mesele multor romani: mancarea de cartofi si ciorba de legume.