Emisiunea a fost destinata in principal refinantarii partiale a obligatiunilor emise pe piata interna in euro, scadente in 26 februarie 2016, in contextul necesitatilor de finantare a deficitului bugetar si de refinantare a datoriei publice prin titluri de stat emise pe piata interna, anuntate la finalul anului 2015.  

In acelasi timp, MFP a avut in vedere cererea specifica exprimata de investitorii locali pentru titlurile de stat in euro, sustinuta de cresterea volumului disponibilitatilor in valuta, ca urmare a reducerii rezervelor minime obligatorii pentru pasivele in valuta de catre BNR.  

"Emisiunea s-a bucurat de un interes substantial din partea mediului investitional, avand un nivel ridicat de supra-subscriere (de peste 2 ori) si un cost foarte competitiv. Evolutia este similara celei inregistrate la emisiunile de euroobligatiuni externe in euro redeschise de Romania saptamana trecuta. Tinand cont de cererea mare pentru acest instrument, in contextul lichiditatii crescute in euro pe piata interna urmare rambursarii unei emisiuni de obligatiuni pe piata interna de aproximativ 1,6 miliarde de euro in data de 26 februarie, Ministerul Finantelor Publice are in vedere redeschiderea acestei emisiuni si in martie", a aratat Ministerul Finantelor, potrivit Agerpres.