La 23 de ani distanta, Soros a fost condamnat definitiv in acest caz.

In 1988, el a cumparat, prin intermediul fondului Quantum Fund, pachete de actiuni in cadrul a 4 companii franceze recent privatizare, printre care si Societe Generale, pentru 50 de milioane de dolari. La distanta de doar cateva zile, Quantum Fund a obtinut 2,3 milioane de dolari profit doar vanzandu-si partea detinuta in cadrul acestor firme.

Investigatiile privind aceste tranzactii suspecte au inceput in 1990 si i-au vizat pe cei care s-au folosit de informatii din interior pentru a-si creste profitul. Actiunea a durat 10 ani si au fost schimbati patru judecatori in cadrul cazului si din cei 7 incriminati, doar patru au fost condamnati - George Soros, finantistul Samir Traboulsi Lebanon,fostul director al bancii Rivaud, Jean-Pierre Peyraud actualul sef al Pierre Beregovoy Casino, Jean-Charles Naouri.

In final, George Soros a fost condamnat la plata unei amenzi de 2,2 milioane de euro in 2002 pentru ca s-a folosit de informatii din interior pentur a obtine profit. In 2007, sanctiunea a fost redusa la 940.000 de dolari in 2007.

Citeste si

Impactul pe care l-a avut Steve Jobs in industria IT ar putea transforma logo-ul Apple FOTO

Business dezvoltat, la propriu. Moda pentru siluetele XXL, trendul spre care designerii isi indreapta atentia?