Potrivit unui comunicat remis presei, s-a constituit într-un "dialog constructiv" în cadrul căruia s-a convenit, printre altele, continuarea aplicării unui "mix eficient şi echilibrat de politici fiscal-bugetare şi monetare" pentru asigurarea încadrării ratei inflaţiei în intervalul programat pentru finele anului 2018 şi perioada următoare.

"S-a subliniat faptul că o mare parte din creşterea preţurilor înregistrată în ultimele luni a fost cauzată de factori externi, exogeni, raportaţi la acţiunea Guvernului şi, respectiv, a BNR. Pentru asigurarea încadrării ratei inflaţiei în intervalul programat pentru finele anului 2018 şi perioada următoare s-a convenit că este necesară continuarea aplicării unui mix eficient şi echilibrat de politici fiscal-bugetare şi monetare. Dialogul permanent, deschis, bazat pe argumente profesionale şi cu respectarea competenţelor fiecărei instituţii dintre Guvern şi Banca Naţională a României va fi de natură să permită realizarea acestui obiectiv", se precizează în comunicat.

Sursa citată menţionează că în cadrul discuţiei "s-au validat argumentele privind consolidarea stabilităţii şi predictibilităţii macroeconomice, precum şi existenţa unor premise clare de creştere a convergenţei nominale şi reale cu Uniunea Europeană".

La întrevederea, care a durat mai mult de 3 ore, au participat şi ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, şi prim-viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu.

Întâlnirea s-a desfăşurat "în baza unui schimb de scrisori dintre preşedintele Camerei Deputaţilor şi guvernatorul Băncii Naţionale a României, precum şi în continuarea întâlnirilor Guvernului cu BNR", arată comunicatul citat.

Dragnea: Nu văd niciun motiv serios pentru care președintele să ceară demisia premierului

Liviu Dragnea a afirmat, după întâlnire că nu există nicio intenţie a PSD de preluare a controlului asupra Băncii Naţionale a României.

"Nu există nicio intenţie a PSD să preia controlul Băncii Naţionale, ba dimpotrivă. Domnul guvernator are, aşa cum a avut întotdeauna din partea mea (...), sprijin total. (...) Banca Naţională este o instituţie sănătoasă, o instituţie importantă, un pilon fundamental al stabilităţii macroeconomice şi monetare şi conducerea Băncii Naţionale este o conducere cu experienţă şi cu foarte multă expertiză", a declarat Liviu Dragnea.

El a mai spus că nu vede niciun motiv serios pentru care şeful statului Klaus Iohannis să ceară demisia premierului Viorica Dăncilă.

"Eu, personal, n-am văzut şi nu văd niciun motiv serios pentru care preşedintele să ceară demisia doamnei prim-ministru", a declarat Dragnea, la Parlament.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut în 25 aprilie o întâlnire cu guvernatorul BNR Mugur Isărescu şi cu prim-viceguvernatorul Florin georgescu.

Şeful statului urma să aibă o discuţie în 27 aprilie şi cu premierul Viorica Dăncilă, însă aceasta a anunţat cu puţin timp înainte de ora stabilită că nu mai merge la Cotroceni. Atitudinea acesteia l-a determinat pe şeful statului să îi ceară demisia din funcția de premier.