Ialomitianu a mai spus ca Romania a luat decizii bune si crede ca multe tari din Uniunea Europeana ar fi trebuit sa ia unele masuri de reducere a deficitului bugetar asa cum a facut tara noastra, potrivit Mediafax.

Declaratia a venit dupa ce ministrul a fost intrebat despre analiza Reuters de ieri. Conform acesteia, premierul Emil Boc a fost un elev model al austeritatii predate de FMI, dar turbulentele globale de pe piete, cresterea economica slaba si privatizarile intarziate l-ar putea forta "sa taie mai adanc", desi anul viitor va fi unul electoral.

Ialomitianu a mai spus ca Romania are crestere economica si acest fapt "este un lucru foarte bun", iar guvernul Boc trebuie "sa dea bani pentru investitii cat mai mult, pentru a asigura crestere economica si sa nu se mearga pe stimularea consumului, cum s-a intamplat in 2007-2008".

"Eu cred ca lucrul cel mai important este sa dam bani pentru investitii in vederea aparitiei locurilor de munca. Ne bazam pe toti investitorii straini de buna credinta", a mai spus Ialomitianu.