CITESTE SI CARE SUNT CAPCANELE CARDURILOR DE CREDIT SI CUM SA TE FERESTI DE ELE!

Millennium Bank a lansat recent planul de rate cu dobanda zero, optiune care aduce noutati pe piata romaneasca. Daca esti client al bancii, poti sa beneficiezi de rambursarea sumelor pentru cumparaturi, pentru una sau mai multe tranzactii, cumulate in rate egale, fara dobanda si fara comisioane.

„Clientii Millennium Bank folosesc mult cardurile de credit pentru cumparaturi, 75% dintre tranzactii fiind efectuate la comercianti. Pentru a le oferi valoare adaugata, am lansat, in premiera pentru piata romaneasca, un plan de Rate cu Dobanda Zero atat de flexibil. Acest beneficiu nu este restrictionat la o anumita retea de comercianti, numarul de rate lunare este la alegerea clientilor si acestia pot rambursa in rate si valoarea unor tranzactii cumulate”, a spus directorul de dezvoltare de produse retail la Millennium Bank, Eliza Erhan.

Optiunea este valabila la cumparaturile facute la orice comerciant din tara si din cei peste 30 de milioane din 200 de tari, care accepta plati cu cardurile Visa. Acest lucru reprezinta o premiera pentru un card de credit emis pe piata din Romania.

Exista insa si o conditie pentru a beneficia de aceasta oferta: sa faci cumparaturi de peste 1.000 de lei. Poti sa-ti activezi acest plan de rate cu dobanda de doua ori pe an, apeland Serviciul de Relatii cu Clientii al bancii, pentru o tranzactie sau pentru mai multe, dar care cumulate (si efectuate in luna anterioara) sa insumeze peste 1.000 de lei.

In plus, ai posibilitatea de a alege intre 4 si 12 rate pe care sa le platesti pentru cardul de creditul luat. Prima plata se face la o luna dupa ce iti activezi optiunea.

Si Raiffeisen Bank are in derulare un astfel de program. Rate fara dobanda este disponibil pentru toate cumparaturile pe care le platesti cu cardul de credit al bancii, insa doar in magazinele partenere Raiffeisen.

Acesta program ramane valabil pana la sfarsitul anului.

In plus, poti alege in cate rate vrei sa cumperi din magazinele partenere (poti opta intre 3, 4, 5, 6, 9 sau 12 rate). Dupa ce platesti cu cardul, poti sa-i ceri comerciantului plata in rate.  

Conditia este sa returnezi lunar minimum 5% din rata lunara fara dobanda, insa daca ti se ramburseaza rata lunara pana la data scadentei, dobanda este de 0%.

Printre avantajele cardurilor de cumparaturi oferite de Raiffeisen se numara comisionul nul pentru plata cu cardul direct la comercianti si perioada de gratie de 56 de zile (30 de zile pentru ciclul de tranzactionare, 26 de zile pentru rambursare) pentru care ai dobanda 0% pentru platile la comercianti.

In plus, primesti puncte la fiecare plata efectuata la partenerii Multishop ai bancii. Daca ai nevoie de bani cash, poti sa retragi cel mult 40% din limita de credit aprobata.

Daca te tenteaza un astfel de card poti aplica cu actul de identitate si adeverinta de venit la orice unitate Raiffeisen Bank.

 Peste 350.000 de utilizatori folosesc carduri de cumparaturi ale Raiffeisen Bank, potrivit reprezentantii bancii.

Si Citibank are astfel de carduri de credit, cu care poti sa faci cumparaturi fara grija banilor. In plus, ai reduceri la magazinele, restaurantele sau hotelurile din reteaua CitiPartener, oriunde calatoresti.

La Citibank insa, credit cu dobanda zero ai doar pentru platile la comercianti si in cazul rambursarii integrale a sumelor folosite pana la data scadentei de plata.

Spre exemplu, poti sa-ti rambursezi cumparaturile de peste 500 de lei prin serviciul PRE (planuri de rate egale), pentru care exista insa o dobanda anuala de 19,9%.

Suma maxima pe care o poti primi (prin limita de credit) iti va putea fi rambursata in rate lunare egale, pe 6, 12, 18, 24, 30 sau 36 luni, totul depinzand numai de tine. Vei plati in acest mod rate mult mai mici.

Suma inclusa in PRE se va scadea din suma disponibila in Limita de Credit a cardului tau. Pe masura ce achiti ratele, Limita de Credit disponibila se va reintregi. Valoarea fiecarei rate lunare va aparea in extrasul lunar de cont.

Serviciul PRE poate fi activat cu cel putin doua zile inainte de data scadentei de plata.

In schimb, la Banca Transilvania, pentru un credit de 10.000 de lei, luat pe 2 ani, cu dobanda fixa de 24% pe an, vei plati o dobanda anuala efectiva (DAE) de 26,49% pe an.

O alta oferta pentru carduri de credit cu taxa de administrare zero gasesti si la Piraeus Bank. Limita maxima pe care poti s-o obtii este de cel mult 3.000 de euro, cu conditia sa ai un venit de minimum 800 de lei.