ATEbank Grecia detine 93,27% din ATEbank Romania, in urma preluarii a 9,27% din actiuni de la IFC, divizie a Bancii Mondiale. Preluarea participatiei de la IFC are ca termen limita joi, 15 septembrie, se arata intr-un comunicat al grupului elen, citat de Mediafax.

Pentru vanzarea participatiei la ATEbank Romania, grupul a angajat firma de consultanta Deloitte.

"Intentionam sa incheiem vanzarea pana la jumatatea anului urmator", a declarat pentru Reuters un oficial din cadrul bancii, sub protectia anonimatului.

Selectarea cumparatorului care va prelua banca se va realiza printr-o procedura in doua faze, care include depunerea de oferte si negocieri. Investitorii interesati trebuie sa demonstreze ca au o pozitie financiara solida si credibilitate, se arata in comunicatul ATEbank. Investitorii trebuie sa depuna la firma de consultanta scrisori de interes neangajante pana pe 16 ianuarie.

ATEbank Romania are 30 de sucursale in 19 orase, o retea de 49 de ATM-uri si 317 angajati. La jumatatea acestui an, banca avea active totale de 382,7 milioane de euro, imprumuturi si avansuri catre clienti de 236,8 milioane de euro si depozite de la clienti de 153,8 milioane de euro.

Vanzarea ATEbank Romania face parte din planul de restructurare necesar pentru respectarea reglementarilor Uniunii Europene referitoare la ajutoarele de stat, publicat in luna mai. Grupul elen este prezent in Romania si pe piata asigurarilor, prin ATEbank Insurance.