"Grecia vrea banii si pana acum nu a primit nimic. Am spus NU in ultimele saptamani. Ne putem permite sa spunem nu pana cand Grecia va respecta toate solicitarile", a spus de Jan Kees de Jager

Ministrul a aratat ca este de datoria Greciei si a troicii formate din Banca Centrala Europeana, Comisia Europeana si FMI sa spuna daca au fost indeplinite conditiile. 

"Din partea noastra, raspunsul este NU pana cand Grecia va indeplini conditiile. Daca Grecia isi respecta toate obligatiile, atunci si Olanda isi va indeplini rolul", a adaugat de Jager. 

Ministrul sustine totodata supravegherea permanenta a Greciei, de catre Uniunea Europeana si FMI, pentru un control mai bun al reformelor puse in aplicare. 

"Sunt in favoarea unei troici prezente permanent la Atena", a spus de Jager, care crede ca verificarile o data la trei luni s-au dovedit insuficiente. 

Ministrii de finante din zona euro s-au reunit luni la Bruxelles pentru a aproba al doilea program de sustinere financiara a Greciei, de 130 de miliarde de euro, fara de care statul elen risca sa intre in faliment in martie, cand are de rascumparat obligatiuni de 14,5 miliarde de euro. 

Pietele financiare nu au primit bine declaratiile oficialului olandez, iar euro s-a depreciat de la 1,326 dolari pe unitate la 1,323 dolari pe unitate, informeaza Mediafax.