Pe de alta parte, Brazilia tocmai a suspendat temporar importul de implanturi mamare, pentru a se asigura ca acestea nu sunt contrafacute, precum cele produse in Franta de catre Prothese Implant Poli, pe care statul brazilian le-a interzis in decembrie, relateaza AFP Relax News.

Iarna trecuta, Venezuela a oferit gratuit interventii chirurgicale pentru a elimina aceste implanturi efectuate in Franta.

Botoxul gratuit, indepartarea parului cu laser, tratamentele anticelulitice, par la prima vedere socante intr-o tara ca Brazilia, care, in ciuda cresterii economice fenomenale din ultimii ani, inca se lupta cu boli precum tuberculoza si febra Dengue.

Medicii sustin ca prin tratarea aspectelor fizice ale pacientilor, vindeca si complexele psihice ale acestora.

Ce este un rid? Ceva minor si putin important”, spune doctorul Nelson Rosas. „Dar atunci cand vom trata ridul, acest lucru minor, vom trata de fapt ceva foarte important: stima de sine a pacientului”, explica medical.

Ideea care sustine faptul ca tratamentele de infrumusetare pot actiona in acelasi fel ca psihanaliza porneste de la chirurgul plastic brazilian Ivo Pitanguy.

Poreclit "filosoful de chirurgie plastica", in varsta de 85 de ani, Pitanguy este in mare masura responsabil pentru reputatia Braziliei ca lider mondial in domeniu si o destinatie de top in scopul chirurgiei plastice.