Cand cele doua pachete ce purtau un logo similar celui al ONU au ajuns la 16 ianuarie, a fost data alerta, iar autoritatile americane au fost notificate, relateaza AFP.

Potrivit lui Paul J. Browne, responsabil de relatii publice pentru politia din New York (NYPD), pachetele contineau 14 carti ale caror pagini fusesera indepartate pentru a fi inlocuite cu cate putin peste un kilogram de cocaina.

Ancheta NYPD si DEA (agentia americana de combatere a traficului de stupefiante) a aratat ca drogurile, expediate din Mexic, au ajuns intr-un centru de triere al unei companii private de mesagerie din Cincinnati (Ohio, Statele Unite). Angajatii au remarcat sigla ONU - "imitata grosier", totusi - dar nicio adresa, asa ca au expediat coletul la sediul ONU.

Cat valoreaza "pretioasele" pachete

"Ipoteza noastra de lucru este ca drogurile nu ar fi trebuit sa paraseasca niciodata Mexicul", a apreciat politistul. Daca este asa, "cineva din Mexic este in mare dificultate pentru ca a pierdut o asemenea cantitate de cocaina".

Drogurile confiscate au o valoare de piata estimata la aproximativ doua milioane de dolari.

Pachetele nu aveau nici adresa ONU, nici pe cea a cuiva care lucreaza la sediul ONU si "nu este vorba despre o valiza diplomatica", a subliniat la randul sau purtatorul de cuvant al ONU, Martin Nesirki.

Citeste si:

Salariu de incepator in Silicon Valley: 100.000 de dolari pe an, 50.000 prima de instalare si actiuni in valoare de 120.000