Purtatorul de cuvant al Ministerului de Interne, Marius Militaru, a declarat ca focoasele disparute nu reprezinta niciun pericol.

"Aceste componente in mod separat nu reprezinta pericol, ci doar asamblate, integrate intr-un sistem pot deveni periculoase", a spus Militaru.

Potrivit unui comunicat al Parchetului ICCJ, sambata Parchetul Militar al Tribunalului Militar Bucuresti a fost sesizat de catre Inspectoratul Judetean de Jandarmerie Giurgiu ca in cursul acelei zile, in jurul orelor 15.30, lucratori ai Statiei CFR Giurgiu Nord au constatat ca la un vagon din garnitura trenului care continea obiecte cu specific militar, transportate in baza unui contract intre societati private, sigiile aplicate erau rupte si usa glisanta deschisa.

Trenul se afla in Statia CFR Giurgiu pentru efectuarea formalitatilor vamale, iar din interior s-a constatat ca lipseau patru lazi cu dispozitive militare.

Potrivit unor surse judiciare, trenul venea de la o fabrica de armament din judetul Brasov si avea destinatia Bulgaria, iar transportul, care reprezenta export de armament, era pazit de jandarmi.

Conform surselor citate, de la Brasov spre Bulgaria trenul a avut doua opriri, iar disparitia lazilor cu focoase a fost sesizata de catre angajatii CFR din Gara Stanesti (Giurgiu), care au observat ca de la unul dintre vagoane lipsea sigiliul.

Ulterior, impreuna cu jandarmii si Politia a fost constatata lipsa celor patru lazi in care se afla cantitatea totatla de 64 de focoase.

Sursele citate mai spun ca disparitia ar fi fost sesizata sambata dupa-amiaza.Reprezentanti ai Ministerului Apararii sustin ca transportul nu apartine ministerului, ci era unul privat.

Parchetul Militar Bucuresti a declansat o ancheta in acest caz.