"Ca si analist, ca si economist, cred ca este putin probabil inaintea alegerilor, pentru ca nu vrei probabil sa ai un program cu FMI care dureaza minim 18 luni si trebuie sa ai continuitate. Mai ales ca vine dupa un program care tocmai s-a incheiat si care nu a avut niciun review in 2015", a explicat Pauna.  

El a precizat ca Banca Mondiala estimeaza pentru acest an o crestere economica de 3,6% in cazul Romaniei, pe fondul secetei din vara, insa pentru 2016 prognozeaza ca avansul economiei romanesti va accelera la 3,9%.  

"Noi vedem o crestere economica undeva la 3,6%, afectata de performanta agriculturii, in urma secetei din vara, insa ne asteptam la o accelerare de 3,9% la anul si la 4,1% in 2017 in scenariul de baza. (...) Evident, dinamica inflatiei este afectata de masurile fiscale in principal, de reducerea de TVA din iunie si o sa mai avem o reducere de TVA de la 24% la 20% in ianuarie si isi va pune amprenta pe dinamica inflatiei. Prognozam un salt in ianuarie 2017, cand efectul din 2016 se va anula, si va fi probabil o crestere undeva peste nivelul mediu al tintei BNR de 2,5%", a precizat economistul Bancii Mondiale, citat de Agerpres.