“Cu trei saptamani inainte de incheierea programului de conversie a creditelor in franci elvetieni (CHF), 60% (peste 6.000 de clienti) dintre clientii cu credite in CHF ai OTP Bank Romania au acceptat deja ofertele de conversie. Dintre acestia, 96% au ales conversia creditelor in moneda nationala. Pana in acest moment, OTP Bank Romania a acordat clientilor sai reduceri in valoare totala de peste 45 de milioane CHF (184 milioane lei), in cadrul programului de conversie”, informeaza OTP Bank, printr-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, in litigiile dintre OTP Bank Romania si clienti, inchise printr-o decizie irevocabila, de la inceputul anului si pana in prezent, in 73% dintre cazuri oferta bancii s-a dovedit a fi mai convenabila decat solutia obtinuta de client in instanta.

Programul de conversie dedicat creditelor in CHF este bazat pe solutii personalizate, prin care banca ofera un discount semnificativ al soldului curent al creditelor, urmat de conversia in lei sau euro a sumei ramase, la alegerea clientului”, se mai arata in comunicat.

Clauzele contractuale clarifica faptul ca, in cazul in care o initiativa legislativa privind conversia obligatorie a creditelor va fi aprobata de autoritatile statului, banca va aplica un mecanism de compensare a sumelor acordate voluntar ca reducere si cele la care clientii ar fi indreptatiti in urma actului normativ.