De fapt, acestea sunt numarul de conturi deschise la ora actuala. Administratorii locali ai Second Life spun ca lipsa banilor ii face pe romani sa stea mai mult acasa si sa navigheze pe Internet sau sa deschida birouri in lumea virtuala oferita de “acest sistem”.

Poate ii trage si faptul ca preturile din Second Life au ramas neschimbate. Arenda pentru un teren de 200 de metri patrati costa intre 3 si 5 dolari pentru firmele care vind produse virtual si de 50 – 200 de dolari pentru firmele care vand produse reale.

In acest joc, un dolar american inseamna, la cursul din prezent, 260 de dolari linden, moneda oficiala din Second Life.

De intrarea in sistem s-au aratat interesate si Coca – Cola, dar si BCR. Recent, BCR si-a deschis un birou in lumea virtuala. Pe langa companiile care produc bauturi racoritoare au fost interesate si cele din imobiliare. Acestea s-au retras insa in ultima perioada pentru ca nu o duc prea bine in conditiile in care criza din economia reala le da mari batai de cap.

In Bucurestiul din Second Life se gasesc magazine virtuale care vind de la haine la pantofi si chiar coafuri.
Singura parte proasta a acestui joc este ca, la ora actuala, criza afectat si anumite proiecte de devoltare ale Second Life.

Potrivit Wikipedia, Second Life este descris ca fiind „o lume virtuala imaginata si creata de rezidentii ei”. Este o retea de tip social, iar lumea virtuala a Second Life-ului are peste sase ani, fiind creata de compania americana Linden Lab.

Aplicatia cu acelasi nume, Second Life, care se poate descarca din Internet de pe site-ul oficial in mod gratuit. Prima si cea mai importanta conditie de participare este ca varsta utilizatorului sa fie de minimum 18 ani.

Second Life are o economie proprie si chiar si o moneda proprie – linden dollar (L$), care la randul ei are valoare in viata reala pentru ca se pot converti bani reali in bani virtuali sau invers, adica linden dolari in bani reali.

Exista persoane care s-au imbogatit din Second Life, cel mai mediatizat exemplu fiind cel al avaturului Anshe Chung, care a dezvoltat o afacere cu terenuri in lumea virtuala, ajungand primul milionar al Second Life-ului.

Afacerile inseamna, pe langa imobiliare si comert cu pantofi, haine, accesorii etc. 

 Romania este pe locul 13 in lume cu cele 70.000 de conturi active.