Profesorii au venit la ore, au predat, i-au ascultat pe elevi, dar in loc sa le treaca notele in catalog, le-au pus in agendele lor.

Astfel, dascalii ameninta de fapt cu blocarea anului scolar prin neincheierea mediilor, daca Guvernul nu ia masuri.

Nemultumiri dascalilor sunt: legea salarizarii care a dus la venituri micsorate chiar si la jumatate, legea educatiei si reducerea a 15 000 de posturi. 

Unii scolari se simt oarecum avantajati de aceasta situatie, insa toti trebuie sa stie ca risca sa ramana cu mediile neincheiate.

“Daca iau o nota proasta, poate am sanse sa o mai repar daca nu o trece in catalog” spune un elev.

Profesorii din Buzau au iesit in strada pentru ca desi au castigat anul trecut in instanta majorarea lefurilor, salariile le sunt tot mici.

"Cum sa predam elevilor nostri lectii de educatie, sa respecte legea, daca cu noi nu se respecta legea?", se plange un professor.

Daniel Funeriu, ministrul Educatiei,spune ca incadrarea s-a facut gresit. ca hotararile judecatoresti nu pot fi luate in calcul la reincadrare.

Ministrul educatiei promite ca marirea castigata in instanta va fi data, insa esalonat. O treime anul acesta si restul in anii ce vor veni. Totusi, pana cand oamenii nu se vad macar cu o parte din bani in mana, nu intra la ore. In plus, joi profesorii vor sa se stranga in fata Guvernului sa isi strige din nou supararea. Iar daca nu se schimba nimic, pe 22 aprilie aproape toate scolile din tara isi vor inchide portile.