Mai exact, banca nu a dat informatii despre sumele pe care le-au incasat si le-au imprumutat in octombrie 2008, perioada in care dobanzile la lei s-au triplat in decursul a doar cateva zile.Totul pe fondul unei lipse de lichiditate in piata bancara.

„Vom recurge la toate mijloacele legale pe care le avem la dispozitie pentru a sanctiona aceste practici. Furnizarea de informatii inexacte ne impiedica in desfasurarea investigatiilor pe care le avem in derulare”, a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Corina Vasile, director de comunicare la Reiffeisen Bank, a declarat ca institutia va contesta decizia Consiliului Concurentei.

"Raiffeisen Bank va contesta decizia, pe care o considera nefondata. Noi am pus la dispozitia investigatorilor toate documentele si informatiile solicitate, atat la sfarsitul lunii octombrie 2008, cand a fost declansata investigatia, cat si in noiembrie 2009, cand am mai primit cinci cereri de informatii suplimentare. (...) Din punctul nostru de vedere, toate informatiile sunt adevarate", a afirmat Corina Vasile, citata de Mediafax.

La randul sau, Daniel Nicolaescu, director al Directiei Juridic si Guvernanta Corporativa la Raiffeisen Bank, declara ca incalcarile invocate de Consiliu nu exista si ca banca a oferit toate informatiile si documentele solicitate.

"Dupa mai bine de un an de zile, anchetatorii au revenit cu nu mai putin de cinci cereri de informatii suplimentare, la care am raspuns amanuntit. Banca noastra nu a furnizat informatii inexacte; faptul ca investigatorii au o intelegere diferita de cea a specialistilor bancari despre unele informatii nu poate fi retinut in culpa noastra", sustine Nicolaescu, intr-o declaratie remisa presei.

Consiliul Concurentei poate amenda, potrivit legii, agentii economici cu pana la 1% din cifra de afaceri a acestora, pentru furnizarea unor informatii inexacte in cadrul investigatiilor pe care acesta le desfasoara.

Investigatia Consiliului Concurentei privind piata romaneasca a serviciilor bancare si interbancare a fost declansata in octombrie 2008.

In iunie 2009, Chiritoiu a declarat ca institutia investigheaza daca bancile din Romania s-au inteles intre ele privind stabilirea nivelului dobanzilor.

La anuntarea investigatiei, ca urmare a unei autosesizari, autoritatea de reglementare in domeniul concurentei sustinea ca investigatia are la baza suspiciuni privind un posibil schimb de informatii, precum si "anumite conduite comerciale".