In luna mai a acestui an, au avut loc intrari de 1,451 miliarde euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice (inclusiv suma rezultata din emisiunea de euroobligatiuni a Finantelor in valoare nominala de un miliard de euro), alimentarea contului Comisiei Europene si altele.

Pe de alta parte, de la rezerva au iesit, luna trecuta, 250 de milioane de euro reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi in contul datoriei publice denominate in valuta si altele.

Rezerva de aur s-a mentinut la 103,7 tone, iar valoarea acesteia s-a situat la 3,624 miliarde de euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) la 31 mai 2016 au fost de 36,296 miliarde de euro, in crestere de la 35,208 miliarde de euro, la 30 aprilie 2016.

Platile scadente in luna iunie 2016 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, reprezinta suma maxima lunara de rambursat pentru acest an si insumeaza circa 1,811 miliarde de euro, se mentioneaza in comunicat.

Pe de alta parte, platile efectuate in perioada ianuarie - mai 2016 in contul datoriei publice denominate in valuta, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, au totalizat 2,474 miliarde de euro, iar cele scadente pana la finele anului insumeaza aproximativ 2,921 miliarde de euro.