"Depozitele in lei ale gospodariilor populatiei au scazut cu 0,5% pana la 96,939 miliarde de lei. (...) Depozitele in lei ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) s-au redus cu 3,6 la suta, pana la 77,794 miliarde lei", se arata in comunicatul BNR.

Comparativ cu august 2015, depozitele in banci au crescut cu 11,8% pe seama economiilor in lei realizate de companii, unde s-a consemnat un avans anual de 21,4%. In acelasi timp, economiile in lei ale persoanelor fizice au inregistrat un ritm anual de crestere de 10,5%.

''Depozitele in valuta ale rezidentilor gospodarii ale populatiei si persoane juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare), exprimate in lei, s-u diminuat cu 1,1%, pana la nivelul de 83,762 miliarde de lei (exprimate in euro, depozitele in valuta au scazut cu 0,8%, pana la 18,81 miliarde de euro). Comparativ cu aceeasi luna a anului precedent, depozitele in valuta ale rezidentilor exprimate in lei au crescut cu 5,4% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor s-au majorat cu 4,9%); depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei exprimate in lei au crescut cu 6,9% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale gospodariilor populatiei s-au majorat cu 6,4%), iar depozitele in valuta ale persoanelor juridice (societati nefinanciare si institutii financiare nemonetare) exprimate in lei au crescut cu 2,4% (exprimate in euro, depozitele in valuta ale rezidentilor persoane juridice s-au majorat cu 1,9%)'', se mai arata in comunicatul BNR.

Astfel, valoarea totala a depozitelor constituite in banci de populatie si firme s-a majorat cu 0,5% in august fata de iulie 2016.