"Trebuie sa retineti urmatorul lucru: daca nu facem aceste disponibilizari, salariatii MAI vor primi in decembrie cu 30% mai putin la salariu", a spus Igas, citat de Mediafax.

Camera Deputatilor nu a adoptat, marti, proiectul de lege privind disponibilizarile din MAI, fiind inregistrate 150 de voturi "pentru", 132 "impotriva" si opt abtineri. Pentru adoptare ar fi fost necesare 167 de voturi favorabile.

Camera Deputatilor este for decizional in cazul acestui act normativ. Anterior, proiectul a fost respins de Senat.

In sedinta de miercuri a Guvernului, premierul Emil Boc a cerut ministrului Igas o analiza a posibilelor variante alternative de restructurare a ministerului.

Proiectul privind unele masuri speciale necesare pentru incadrarea in bugetul aprobat al MAI pe anul 2011 prevede ca numarul de posturi ocupate de politisti, cadre militare in activitate, soldati si gradati voluntari, preoti militari, functionari publici si personalul contractual din MAI se va reduce la nivelul ordonatorilor de credite astfel incat sa asigure, pentru 2011, incadrarea in cheltuielile bugetare si in numarul maxim de posturi aprobate.