Potrivit presedintelui Cartel Alfa, Bogdan Hossu, ministrul Muncii, Mihai Seitan (foto), a promis ca va discuta cu premierul Emil Boc despre problema somajului tehnic.

“Ministrul Seitan a promis ca va discuta astazi cu premierul Emil Boc pe aceasta tema si este posibil ca in sedinta de Guvern de maine sau in cea de saptamana viitoare sa se ia o decizie. Guvernul vrea mai intai sa faca o analiza asupra impactului pe care aceasta masura il va avea asupra bugetului de asigurari sociale”, a precizat Hossu.

Hossu a declarat ca in cazul in care masura nu va fi pusa in aplicare si in acest an, aproximativ 200.000 de salariati vor fi trimisi in somaj. Sindicatele afiliate la Cartel Alfa au anuntat, de altfel, ca incepand de saptamana viitoare vor picheta sediul Ministerului Finantelor Publice (MFP), pentru a convinge reprezentantii Guvernului sa ia o decizie in acest sens.

Secretarul de stat din Ministerul Muncii, Valentin Mocanu, declara, ieri, pentru incont.ro, ca Executivul are in vedere prelungirea facilitatii oferite angajatorilor anul trecut, dar acest lucru se va face dupa ce MFP va realiza un studiu referitor la impactul pe care masura il va avea asupra bugetului de asigurari sociale.

Executivul a decis anul trecut, prin hotarare de Guvern, ca angajatorii care trimit salariatii in somaj tehnic si-i platesc cu 75% din salariu sa fie scutiti de la plata contributiilor sociale pentru maximum trei luni. Actul normativ a expirat la 1 ianuarie 2010.