Echipaje ale DGA si ale Jandarmeriei au inceput astazi dimineata perchezitii la mai multe servicii de inmatriculari si permise auto din Capitala, precum si la locuinte. Actiunea au vizat destructurarea unei retele de hoti de masini care, cu ajutorul unor functionari publici, inmatriculau vehiculele furate. 

Perchezitiile au avut loc in Capitala, inclusiv la Serviciul Inmatriculari si Permise Auto, precum si in judetele Ilfov, Constanta, Giurgiu si Suceava. 

In acest dosar, coordonat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, incepand de la 1 august au fost deja puse sub invinuire 36 de persoane, printre care angajati ai Serviciului Permise și Inmatriculari Auto Bucuresti si ai Registrului Auto Roman. 

Hotii ar fi inchiriat, in perioada 2009-2011, masini de lux din Spania sau Italia, pe care le aduceau in Romania. In tara, cu ajutorul unor angajati ai serviciilor de inmatriculari si ai RAR, le inmatriculau si inregisrau in evidentele romanesti.

Masinile primeau o identitate noua sau se gasea un autoturism deja inmatriculat si i se clonau datele.

Cum era de asteptat, dupa afaceri de asemenea anvergura, in casele suspectilor au fost gasite sume importante de bani, de ordinul zecilor de mii de lei. La una dintre adrese, jandarmii au descoperit o mie de euro intr-un cuptor cu microunde. Prejudiciul total depaseste 200.000 de euro.

Intre 2.000 si 3.000 de euro pentru inmatricularea ilegala a unui autoturism de lux cereau un agent de la Directia Inmatriculari, doi de la Politia Capitalei si trei de la Registrul Auto Roman. Functionarii sunt cercetati, iar ancheta coordonata de Parchetul Capitalei a fost declansata in urma unei sesizari a DGA, din luna mai. Atunci s-a descoperit ca un agent de la Directia de Inmatriculari si Permise Auto se ocupa cu inmatriculari false si falsificari de acte au declarat reprezentanti ai DGA.

Cel putin 25 de masini, marca BMW, Mercedes si Volkswagen, provenind din Bulgaria, Serbia, Spania, Croatia, Germania, Romania, au fost inmatriculate fraudulos, informeaza Mediafax.