Intrebat care va fi numarul autoritatilor de management care vor activa in domeniul absorbtiei fondurilor europene, Teodorovici a raspuns ca o astfel de decizie va fi luata in luna ianuarie, in urma unei analize, care va tine cont de abordarea la nivel european si de ceea ce Romania doreste sa finanteze ca prioritati mari la nivel national.

Oficialul a precizat ca pana atunci ministerul va ramane pe structura actuala.

Teodorovici a amintit ca partea de afaceri europene va trece in subordinea Ministerului Afacerilor Externe. El a mai spus ca trebuie schimbata abordarea actuala si ca atunci cand se identifica o problema ea trebuie rezolvata in timp real, fara implicarea acelor "ministere in cauza".

Ministrul a mai spus ca atingerea gradului de absorbtie de 50% va presupune un efort considerabil din partea tuturor entitatilor implicate in fonduri europene.

"Vom lucra intr-un mod foarte intens si intensiv, nu numai in orele de program, chiar daca multi se vor supara pe acest lucru", a spus Teodorovici, potrivit Mediafax.

Intrebat daca are in vedere cresterea salariilor la aceste entitati, avand in vedere ca in general un nivel de salarizare ridicat aduce performanta crescuta, el a raspuns: "Pentru un anumit moment, aceasta este salarizarea posibila".

Totusi el a mentionat ca va avea in vedere uniformizarea salarizarii in structurile din domeniul absorbtiei fondurilor europene. "Eu am o vorba. La stat, intai dai si pe urma primesti, pentru ca, totusi, reprezinta o onoare sa lucrezi la stat, sa lucrezi pentru oameni, in general. Obligatia ta ca functionar public este intai sa ai respect pentru banul public. Nimeni nu te-a obligat sa te angajezi", a subliniat ministrul Fondurilor Europene.

El a spus ca in acest domeniu sunt angajati care primesc salarii foarte mari si nu performeaza si sunt oameni care au salarii foarte mici si isi fac foarte bine treaba. "Va trebui sa schimbam abordarea radical", a tinut sa sublinieze ministrul pentru Fonduri Europene, Eugen Teodorovici.