10. Ginza (Tokyo): 794 de dolari

Situata in zona de lux a capitalei japoneze, pe Ginza se gasesc nenumarate magazine, restaurante, cafenele.

Dintre numele cu greutate in lumea modei prezente pe aceasta strada, putem mentiona: Chanel, Louis Vuitton, Gucci.

Recent a fost inaugurat si un magazin Abercrombie & Fitch de nu mai putin de 12 etaje.

9. New Bond Street (Londra): 810 dolari

Bond este o strada comerciala foarte populara, care trece prin districtul Mayfair, avand statutul de "strada a modei" nu de azi, de ieri, ci chiar din secolul al XVIII-lea. Porneste de la Piccadilly (in sud) si ajunge pana la Oxford Street (in nord).

8. Sráid Grafton (Dublin): 824 de dolari

Este una dintre cele doua strazi "traditionale" de shopping din centrul Dublinului, alaturi de Henry Street. Grafton porneste de la St. Stephen’s Green in sud si ajunge pana la  College Green in nord.

7. East 57th Street (New York): 900 de dolari

Vizitatorii care se cazeaza la Four Seasons, unul dintre cele mai scumpe hoteluri din Manhattan, nu trebuie decat sa paseasca in strada si au la dispozitie aproape orice viseaza, incepand cu Tiffany & Co si continuand cu Chanel Boutique sau Christian Dior.

6. Via Condotti (Roma): 909 dolari

Via Condotti nu face exceptie de la regula care spune ca acolo unde vin multi clienti si preturile pentru spatiile comerciale sunt pe masura. Asa ca aici gasim numai magazine de prima mana, precum Valentino sau Hermes.

5. Via Montenapoleone (Milano): 983 de dolari

Milano este "capitala modei" din Italia, iar Via Montenapoleone este cel mai bun loc pentru cumparaturi. Orice firma iti trece prin minte, de la Gucci si Louis Vuitton pana la Prada si Salvatore Ferragamo, toate se gasesc pe aceasta strada pretioasa.



4. Bulevardul Champs-Élysées (Paris): 1.134 de dolari

Putine strazi au parte de atat de mult lux si faima ca bulevardul Champs-Élysées. Nu degeaba, doar Parisul este considerat de multi "capitala modei” mondiale. Marile nume si-au inchiriat aici spatii uriase, pentru adevarate mega store-uri. De exemplu, Louis Vuitton are un showroom de 20.000 de metri patrati.

3. Madison Avenue (New York): 1.200 de dolari

Surpriza sau nu, dam iarasi de New York. Madison Avenue este a doua cea mai scumpa strada din metropola americana si a primit porecla de “fashionable road”, dat fiind ca aici pot fi gasiti cei mai cunoscuti designeri, bijutieri sau hair stylisti.

2. Causeway Bay (Hong Kong): 1.784 de dolari

Hong Kongul este scump si, cu toate acestea, cu greu gasesti un spatiu liber pentru inchiriere pe Causeway Bay. Inclusiv retailerii japonezi se bat sa aiba aici un loc al lor.

1. Fifth Avenue (New York City): 1.850 de dolari

Desi exista atatea si atatea atractii in New York, rezidentii si vizitatorii par ca-si dau cu totii intalnire in acelasi timp pe Fifth Avenue. Saks, Cartier, Bergdorf Goodman, Apple Store si multe altele se gasesc pe cea mai scumpa strada din lume, dar pretul platit este recuperat cu varf si indesat.


Topul a fost realizat de site-ul World Interesting Facts.