"Un program cu FMI ne va ajuta sa reducem pretul viitoarelor emisiuni de eurobonduri, deoarece un asemenea program confera incredere investitorilor. Programul va sustine, de asemenea, cresterea economica", a afirmat Tigipko, potrivit Mediafax.

El a adaugat ca autoritatile de la Kiev discuta cu mai multe banci straine pentru obtinerea unui credit sindicalizat, in conditiile in care statul incearca sa imprumute trei miliarde de dolari de pe pietele financiare in acest an pentru acoperirea deficitului.

Premierul ucrainean a anuntat la mijlocul lunii martie ca FMI si Ucraina vor pregati in doua saptamani un memorandum pentru un nou program de asistenta financiara.

FMI a aprobat in noiembrie 2008 acordarea unui imprumut de 16,4 miliarde de dolari (12,2 miliarde de euro), pe doi ani, autoritatilor de la Kiev, din care Ucraina a accesat deja 10,5 miliarde de dolari. La finele anului trecut, finantarea a fost blocata deoarece fostul guvern ucrainean nu a respectat masurile de austeritate promise.