In februarie Nineta Constantinescu va pleca la Dublin, unde sotul ei munceste de o jumatate an. Femeia a trimis zeci de Cv-uri ca sa se angajeze si a fost la interviuri, dar patronii dau inapoi cind aud ca are un copil mic. Si pentru ca nu se mai descurca, Irlanda pare salvarea.

"Am o promisiune pentru un servici. O sa aflu mai multe cand ajung acolo, sotul meu e oricum acolo si din cate am inteles viata e oricum mult mai usoara acolo decat aici cu minimum pe economie poti sa iti permiti mai multe ca in Romania", spune ea.

Si alti romani se pregatesc sa plece, dar nu in Italia ori Spania, destinatii sa le spunem "traditionale". Multi si-au gasit slujbe in Marea Britanie, Grecia, Germania, Cipru, Elvetia, Austria si Caraibe.

Conteaza enorm varsta. Mai ales daca slujba presupune munca fizica. S-au convins de asta mai multe femei care au vrut sa plece la cules de capsuni si au fost respinse.

Cum arata profilul romanului care pleaca la munca in strainatate? 57 la suta sint femei care locuiesc la oras, au intre 35 si 40 de ani, sunt casatorite si au copii in intretinere.

Sunt 13 mii de locuri de munca disponibile in strainatate la inceputul acestui an. Recrutarile pentru 2011 se fac de regula pana in luna martie.