De exemplu, in Capitala, in cadrul unui showroom era vanduta ciocolata calda fara cacao de fapt. Astfel "ciocolata calda" era preparata din zahar, lapte praf degresat, diverse E-uri si doar 13% cacao.


Tot in Bucuresti, la o alta firma, automatul avea o lista de bauturi calde care afisa anumite ingrediente, insa in realitate cafeaua sau ceaiul nu corespundea cu ceea ce inscris pe eticheta. Denumirea de „lapte” se utiliza pentru o bautura obtinuta din ingrediente vegetale („albitor vegetal”), iar denumirea de „ciocolata” era utilizata pentru un „preparat solubil cu gust de ciocolata”.


Un alt operator economic din Bucuresti (depozit) distribuia in reteaua comerciala automate pentru bauturi calde, care aveau aplicate liste cu denumiri de bauturi ce nu corespundeau cu ingredientele inscrise pe etichetele preparatelor din care se obtin bauturile respective. Astfel, „cafeaua cu lapte” era in realitate obtinuta dintr-un produs denumit „cafea cu preparat pudra pe baza de lapte” ale carui ingrediente erau laptele praf, zer, lactoza, iar „ceaiul cu lamaie” era de fapt „bautura instant pe baza de ceai”.


Din cele peste 1.500 de aparate verificate, mai mult de trei sferturi nu respectau protectia consumatorului. In plus, s-au aplicat 130 de amenzi in valoare de aproape 400.000 de lei.