Actionarii cooperativei de credit ai Volksbank si statul austriac vor participa la o majorare de capital de 480 milioane euro, pentru a diminua efectele reducerii capitalului cu 70% la 31 decembrie 2011, se arata intr-un comunicat transmis marti de grupul bancar austriac, prezent si in Romania, unde detine o banca cu active de 4,7 miliarde euro si 135 de sucursale.

Statul austriac renunta astfel la 70% din valoarea injectiei de un miliard de euro efectuata in 2009 sub forma de capital participativ (fara drept de vot), pentru a amortiza pierderile acumulate de banca, potrivit unui comunicat al grupului austriac, preluat de Bloomberg.

Divizia Kommunalkredit a Volksbank a fost prima banca austriaca preluata de stat in 2008. Ulterior, in 2009, guvernul de la Viena a fost nevoit sa intervina pentru a evita colapsul bancii Hypo Alpe Adria.

Surse apropiate situatiei au declarat pentru Bloomberg ca statul austriac va ajunge la o participatie de 40% din actiunile Volksbank dupa finalizarea majorarii de capital.