De la intrarea in vigoare a ordonantei de urgenta 50/2010, comisarii prahoveni au primit peste 100 de reclamatii de la clientii aceste banci.

Drept urmare, comisariatul a sanctionat banca de trei ori, pana acum, cu amenzi in valoare totala de 200.000 de lei, dar cum Volksbank a continuat sa perceapa ILEGAL comisionul de risc, Cristian Toader, directorul Comisariatului judetean Prahova, a cerut ANPC suspendarea activitatii sucursalei bancare.

,,De la intrarea in vigoare a ordonantei am primit zeci de reclamatii de la cetateni privind incalcarea prevederilor acesteia. Am amendat banca de trei ori pana acum, ultima amenda fiind de un miliard de lei vechi, dar fara niciun rezultat. Volksbank percepe in continuare comisionul de risc, eliminat prin ordonanta, asa ca am propus suspendarea activitatii’’, a declarat Cristian Toader, directorul Comisariatului judetean, citat de Ziarul de Prahova.

Oficialii Volksbank nu au putut fi contactati pana la ora transmiterii acestei stiri.

Presedintele ANPC, Constantin Cerbulescu, a declarat vineri pentru incont.ro ca a fost informat de "colegii de la Ploiesti" despre faptul ca Volksbank a fost sanctionata pentru a trei oara si cu toate acestea nu respecta OUG 50.

"Luni, vom lua cel mai probabil o decizie in acest caz. Activitatea bancii nu va putea fi suspendata integral, ci va fi suspendata activitatea de creditare pe domeniul respectiv. Oricum, din cate stim ei nu mai dau credite acum ca sunt intr-un fel de reorganizare", a explicat Cerbulescu.

Potrivit sefului ANPC, este prima cerere de suspendare primita pana acum de la un comisariat judetean.

"Banca respectiva are probleme pe comisionul de risc nu numai la Ploiesti, ci la nivel national. Sa speram ca pana luni isi va revizui atitudinea si va incepe sa scoata din contracte toate acele clauze care contravin OUG 50", a explicat Cerbulescu.

Reprezentantii clientilor a sase banci, nemultumiti de modificarea OUG 50/2010 in Comisia economica a Camerei, i-au solicitat la inceputul acestei saptamani liderului PSD, Victor Ponta, apararea intereselor clientilor prin intermediului votului dat de deputatii social-democrati.

Reprezentantii clientilor nemultumiti ai celor sase banci au depus la sediul central al PSD o scrisoare catre Victor Ponta, la o ora distanta dupa ce acesta afirmase, intr-o conferinta de presa, ca deputatii PSD au primit mandat politic din partea BPN sa apere interesele clientilor.

Ponta afirmase, in conferinta de presa, ca deputatii PSD vor sustine si vota in Camera Deputatilor OUG 50/2010 intr-o forma in care sa apere "in primul rand" drepturile celor care au credite la banci, "fara insa a vatama interesele legitime ale sistemului bancar si financiar".

La o ora distanta, reprezentantii clientilor nemultumiti ai BCR, Volksbank, Alpha Bank, RBS, Bancpost si Raiffeisen au depus la sediul central al PSD o scrisoare catre Ponta.

Ei fac trimitere la o declaratie mai veche a liderului PSD, care dadea asigurari, in urma cu cateva zile, ca parlamentarii partidului vor vota OUG 50/2010 in forma transmisa de Guvern.