Potrivit unei declaratii a lui Friedhelm Boschert, director general executiv al Volksbank International, remisa incont.ro de catre biroul de presa al filialei din Romania, nu sunt insa motive de ingrijorare privind vanzarea.

"In anul 1991, am inceput sa investim profitabil in tarile din Europa Centrala si de Est, regiune in care Volksbank International activeaza si va ramane cu siguranta prezenta! Chiar si in 2009, Grupul VBI a reusit sa realizeze un profit semnificativ in valoare de 47,5 milioane euro. Credem cu tarie in aceasta regiune si avem o perspectiva pozitiva pe termen mediu si lung,"  spune Friedhelm Boschert.

Volksbanken detine 50,1% din divizia est-europeana, restul actiunilor fiind in posesia unor institutii de credit din Franta si Germania, potrivit Die Presse.

Directorul general executiv al Volksbanken, Gerald Wenzel, va prezenta "planurile de viitor" ale bancii odata cu rezultatele financiare pe 2009, potrivit ziarului austriac.

Volksbank activeaza in Romania din anul 2000 si avea, pe piata romaneasca, dupa primele noua luni ale anului trecut, active de 5,4 miliarde euro. Profitul Volksbank Romania s-a plasat la 42 milioane euro in aceasta perioada.