"PNL ia act cu stupoare si indignare de intentia Guvernului Boc-Udrea privind desfiintarea cotei unice de impozitare, majorarea impozitului pe profit si dublarea valorii taxelor si impozitelor locale. Potrivit unui document de lucru al Ministerului Finantelor, actualul Executiv are in vedere modificarea articolului 57 din Legea 571/2003 privind Codul Fiscal, majorand la 25% impozitul lunar asupra veniturilor ce depasesc 4.000 de lei, modificarea articolului 17 din aceeasi lege pentru a aduce impozitul pe profit la 25% si modificarea articolelor 251, 258 si 263 prin care practic se dubleaza cuantumul taxelor si impozitelor locale, cu obligarea contribuabililor de a plati aceste sume in cursului anului 2010", a spus Antonescu, citind textul rezolutiei.

 Potrivit MFP insa, declaratia este una strict politica, insa institutia nu neaga vehement masurile prezentate de PNL.

Singurul document oficial referitor la măsurile pe care le va lua Guvernul în perioada următoare va fi scrisoarea de intenÅ£ie pe care Ministerul FinanÅ£elor Publice o va remite Fondului Monetar InternaÅ£ional, după încheierea discuÅ£iilor tehnice cu reprezentanÅ£ii misiunii de evaluare.
Toate anunÅ£urile ÅŸi declaraÅ£iile din acest moment sunt doar speculaÅ£ii politice”, potrivit unui comunicat al Ministerului de Finante.

Guvernul lucreaza impreuna cu expertii FMI la noi modificari ale Codului de Procedura Fiscala pentru a aduce in primul rand pentru marirea bazei de impozitare si a aduce mai multi bani la buget.

Incont.ro este disponibil si in varianta pentru mobil: m.incont.ro!