Luni, BNR a afisat un curs de 4,5619 lei/euro.

Moneda romaneasca s-a apreciat in fata euro in contextul in care alte monede din regiune, precum kuna croata si forintul maghiar, au scazut.

Dolarul american, cotat indirect in piata romaneasca prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a depreciat de la 3,9816 lei la 3,9476 lei, cel mai scazut nivel din 26 august 2016, cand a fost 3,9458 lei.

Totodata, cursul francului elvetian a scazut de la 4,1346 lei la 4,1343 lei.

Dolarul coboara la cel mai redus nivel din ultimele 10 luni, dupa esecul reformei medicale in SUA

Dolarul a revenit marti la cel mai redus nivel din ultimele 10 luni, dupa esecul proiectului de reforma a legii asigurarilor medicale al presedintelui american Donlad Trump, transmite Bloomberg.

Actiunile europene scad din cauza rezultatelor trimestriale raportate de companii precum Ericsson, in timp ce aurul a urcat la maximul ultimelor doua saptamani.

Dolarul a pierdut teren fata de majoritatea valutelor incluse intr-un indice Bloomberg format din 10 monede importante, ca urmare a semnelor ca proiectul de reforma in sanatate este mort in actuala forma, din cauza opozitiei exprimare de mai multi senatori republicani.

Lira sterlina a contrazis tendinta generala, scazand fata de dolar din cauza incetinirii neasteptate a inflatiei in iunie.

Indicele Stoxx Europe 600 este in declin cu 0,6%, in urma datelor nefavorabile raportate de producatorul de echipamente de retele Ericsson, care a trecut pe pierdere in trimestrul al doilea.

Indicele Bloomberg al dolarului spot a scazut cu 0,5%, la cel mai redus nivel atins din 8 septembrie. Euro s-a apreciat cu 0,7%, la 1,1554 dolari pe unitate.

Lira s-a depreciat cu 0,1%, la 1,3047 dolari pe unitate.