Miercuri, BNR a afisat un curs de 4,5575 lei/euro.

Leul isi revine, dupa ce s-a depreciat marti si miercuri in fata euro, in ciuda tendintelor regionale.

Analistii si investitorii sunt atenti la politicile guvernului in materie fiscala si salariala, in conditiile in care economistii considera ca deficitul bugetar al Romaniei ar putea creste la niveluri nesustenabile in acest an.

Analistii considera ca leul ar putea continua aprecierea, in contextul in care el ar trebui sa recupereze distanta fata de monedele din regiune, in special fata de zlotul polonez.

"Nu vedem nimic care ar putea afecta leul astazi (desi merita urmarita sedinta de Guvern si conferinta de presa la care vor participa premierul si ministrul Finantelor). Astfel, moneda ar putea sa se aprecieze pentru a recupera distanta fata de monedele din regiune”, arata un raport al ING Bank, citat de News.ro.

Euro a scazut in fata dolarului american, fiind cotat pe pietele internationale sub pragul de 1,077 dolari.

In raport cu leul, dolarul american, cotat indirect in piata romaneasca prin raportare la paritatea euro/dolar, s-a apreciat de la 4,2232 lei miercuri la 4,2325 lei joi.

Dolarul SUA este moneda de referinta pe plan international pentru materii prime, inclusiv pentru petrol, iar importurile din Asia depind, de asemenea, de moneda americana.

Totodata, cursul francului elvetian a scazut de la 4,2496 lei miercuri 4,2487 lei joi.